Άλφα Τσι Φένγκ Σούι Χώρων

Written by on March 29, 2014

Έχετε ποτέ φανταστεί ότι επαναλαμβανόμενες αναταραχές, αργοπορήσεις και εμπόδια στον εργασιακό ή προσωπικό σας χώρο μπορεί να οφείλονται σε αποθηκευμένα ενεργειακά αποτυπώματα από παλιότερους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές;

Γνωρίζετε ότι κομμάτι της δικής σας εξέλιξης και ευημερίας επηρεάζεται από το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν ο χώρος σας βρίσκεται σε περιοχή με μεγάλη ή βεβαρημένη ιστορία;

Στην καθημερινή πρακτική το Φενγκ Σούι βοηθά για τη δημιουργία αρμονίας στο περιβάλλον με σκοπό την ευτυχία, την επιτυχία, την υγεία. Εξασκείται εδώ και 5,000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην κινέζικη αντίληψη-που συναντάμε και στην πλατωνική- ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του πρέπει να εναρμονίζονται. Πως; Επιδιώκοντας την δημιουργία ενός προσωπικού χώρου με αφθονία ζωτικής ενέργειας. Θεωρώντας ότι τα πάντα αποτελούν μέρος της Ολότητας, αντιλαμβανόμαστε ότι και τα κτήρια στα οποία ζούμε είναι και αυτά «ζωντανά», εκπέμποντας συγκεκριμένες δονήσεις που μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά στην προσωπική μας ζωή και εξέλιξη, την υγεία, την εργασία.

 Σε αρμονία με τους ρυθμούς της Μητέρας Γης

Ακούγεται λίγο παράδοξο και ξένο προς την επικρατούσα άποψη, που υπαγορεύει ότι υπαρκτό είναι μόνο αυτό που μπορούμε να αντιληφθούμε με τις 5 αισθήσεις μας. Κι όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παραδέχονται ότι δεν αισθάνονται ευχάριστα, όταν μπαίνουν σε έναν χώρο ή νιώθουν να κουράζονται πολύ γρήγορα σε συγκεκριμένα σημεία ενός εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Ο κινέζικος όρος Φένγκ Σούι σημαίνει Άνεμος-Νερό εκφράζοντας μεταφορικά την έννοια του άπιαστου, της ζωτικής ενέργειας, του Τσι, που ενυπάρχει και ρέει παντού. Το Τσι είναι η πνοή της ζωής. Είναι η ζωοδόχος δύναμη που γεννά, δημιουργεί, διατηρεί, πληροί και ενώνει όλο το σύμπαν. Φένγκ Σούι είναι η εφαρμογή της αρχαίας γνώσης που δημιουργεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις του χώρου και τους κατοίκους αυτού. Είναι η τέχνη που επαναφέρει την σύνδεση του ανθρώπου με τις ροές τις φύσης, τον συντονίζει ξανά με τους ρυθμούς της γης και τα 5 στοιχεία (φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, ξύλο) και επαναφέρει την ενότητα ανάμεσα στην γη και τον άνθρωπο.

Κάθε τόπος, κάθε κτήριο διαμορφώνεται από την ποιότητα και ποσότητα του Τσι, της ζωτικής ενέργειας. Όπου αυτή ρέει απρόσκοπτα και αναπτύσσεται ελεύθερα, επικρατεί αρμονία, ισορροπία, αφθονία και οι κάτοικοι αισθάνονται υγιείς και χαρούμενοι. Όταν όμως αυτή υπολείπεται ή μπλοκάρεται τότε δημιουργείται στασιμότητα, αίσθηση αδυναμίας και ψυχικής δυσφορίας.

 Εντοπίζοντας την αρνητική ενεργεία

Ένας σύμβουλος Άλφα Τσι έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τα διάφορα είδη ενέργειας στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και να τα αλλάζει με τη βοήθεια ενεργειακών συμβόλων. Όπως ακριβώς συμβαίνει στον βελονισμό, έτσι και στο ενεργειακό Φένγκ Σούι, τοποθετούνται πολύ μικρά ενεργοποιημένα σύμβολα σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου τα οποία αποκαθιστούν την ροή της ενέργειας, δίχως να απαιτείται αλλαγή στην διακόσμηση ή την δόμηση του χώρου.

Με τον τρόπο αυτό, απομακρύνονται και μεταλλάσσονται παλιά φορτία ενός χώρου, ενώ εξαλείφονται οι παράγοντες που μας επηρεάζουν αρνητικά. Εντοπίζονται αρνητικά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρομαγνητικό νέφος π.χ. ηλεκτροφόρα καλώδια, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, κεραίες) και εναρμονίζονται. Ο σύμβουλος χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές, διοχετεύει στον χώρο ζωτική ενέργεια, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων. Η αίσθηση και η ποιότητα των ατομικών ή επαγγελματικών χώρων αλλάζει, και οι διαπροσωπικές σχέσεις βρίσκουν νέες ισορροπίες. Αν ένας εργαζόμενος λειτουργεί σε έναν υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον όπου νιώθει ευχαριστημένος και ασφαλής, τότε οι απώλειες είναι πολύ λιγότερες και το κίνητρο πολύ μεγαλύτερο.

Κύριος σκοπός ενός συμβούλου Άλφα Τσι, μέσα από την πρακτική του ενεργειακού Φένγκ Σούι, είναι να δημιουργήσει έναν ενεργειακά καθαρό και «ελαφρύ» χώρο, προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και ποιότητες, ο οποίος θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην υλοποίηση των επιδιώξεων σας. Το Άλφα Τσι Φένγκ Σούι «ανοίγει» και «φωτίζει» τον χώρο σας! Δημιουργεί το πρόσφορο πεδίο, ώστε να μπορέσετε να εκδηλώσετε και να αναπτύξετε το προσωπικό σας δυναμικό! Να μπορέσετε να νιώσετε χαρούμενοι και δυνατοί, ώστε να επιδιώξετε τους προσωπικούς σας στόχους και όνειρα!

H Morya Ακριβή Χατζιωάννου, ενεργειακή θεραπεύτρια σώματος και χώρου Άλφα Τσι, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Jedi Doctor, την Πέμπτη 27/3/2014. Τη εκπομπή μπορείτε να ακουσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Jedi Doctor @ BOTOX Radio 27/03/2014 “Feng Shui” με τη Morya Ακριβή Χατζηιωάννου by Jedi Doctor @ Botox Radio on Mixcloud


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background