Αλατόνερο και ξεχάστε τον Πόνο

Written by on February 25, 2015

Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι το μύνημα που έστειλε ένα φίλος ακροατής της εκπομπής Jedi Doctor στον BOTOX RADIO:

Με ενδιαφέρουν οι τεχνικές και οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις ίασης για τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα από τότε που μπήκαν στη ζωή μας τα “γενόσημα” και κατάλαβα ότι ο Θεός θέλει να μας πει να ξαναγυρίσουμε στα “ματζούνια” και στην “αυτοίαση”. Πριν κοπούν τα οδοντιατρικά είχα πολλά σφραγίσματα το χρόνο. Από τότε που κόπηκαν, μετά από τρία χρόνια που πήγα για check-up, ούτε ένα χαλασμένο. Απλά ακολούθησα τις συνταγές της …γιαγιάς μου, που θυμήθηκα που μου έλεγε πριν φύγει για τον άλλο κόσμο. Με έσωσαν οι μνήμες μου και τα λόγια της. Φιλοσοφία και ίαση. Άλλο δεν υπάρχει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! όμως, τι αλάτι χρησιμοποιούμε! Όχι ψιλό, αλλά ΜΟΝΟ ΧΟΝΤΡΟ αλάτι. Αυτό αποτελεί και γενικότερο κανόνα στην μαγειρική  και στο τραπέζι μας. Ο λόγος είναι ότι το ψιλό αλάτι έχει anti-caking agents ή αντισυσσωματοποιητικούς παράγοντες, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των πρόσθετων τροφίμων που είναι καλό  να αποφεύγουμε.

Αλατόνερο για τις παθήσεις των δοντιών

Η συνταγή της γιαγιάς του φίλου μας είναι η εξής:
“Μισό ποτηράκι νερό, μια, μιάμιση κουταλιά χοντρό αλάτι. Ανακάτωμα. Μετά μπουκώματα με το αλατόνερο. Στην οδοντόβουρτσα με αυτό ξέπλυμα και νέα μπουκώματα ξεπλύματα. Και μετά φλοσάρισμα τα δόντια. Και νέα δύο ξεπλύματα με το αλατόνερο. Αυτό μετά από το κάθε γεύμα. Και έτσι, οδοντίατρος τέλος!

Αλατόνερο για την ουλίτιδα

Μια από τις απλούστερες και ευκολότερες συνταγές κατά της ουλίτιδας είναι οι γαργάρες με αλατόνερο. Διαλύστε σε χλιαρό νερό λίγο αλάτι και κάντε γαργάρες τρεις φορές τη μέρα. Προσέξτε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό  και κάψετε τον ουρανίσκο σας.

Αλατόνερο για τον πονόδοντο

Διάλυσε αρκετό αλάτι σε ζεστό νερό (θερμοκρασία σώματος) ώστε να προκύψει ένα ισχυρό διάλυμα, και κάνε πλύσεις στόματος επανειλημμένα και κινώντας το διάλυμα στο στόμα (αν οι πόνοι το επιτρέπουν) ή αφήνοντά το απλώς να ενεργήσει (θα αυξήσει την παραγωγή σιάλου). Ο πόνος του δοντιού, ιδίως αν είναι εξαιρετικά ισχυρός, χρειάζεται λίγο χρόνο για να περάσει ή να μειωθεί, το αργότερο, δυο λεπτά). Πιθανή εξαίρεση: πόνος δοντιού το οποίο έχει προσβληθεί κάτω από γέφυρα. Επαναλάβετε τις πλύσεις με αλάτι ακόμα κάμποσες ημέρες ακόμα, αν ο πόνος επιστρέφει.

Αλατόνερο για τον πονόλαιμο, τις αμυγδαλές και τον βήχα

Διαλύστε μισό κουταλάκι του καφέ αλάτι σε ένα γεμάτο ποτήρι ζεστό νερό. Να κάνετε γαργάρες με το διάλυμα για λίγα δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να φτάνει έως το πίσω μέρος του λαιμού, και μετά να το απορρίψετε. Το αλατόνερο μαλακώνει επίσης την παχιά βλέννα που επιστρώνει τον λαιμό, διευκολύνοντας έτσι την αποβολή της και μαζί την απομάκρυνση κάθε τυχόν ερεθιστικής ουσίας (όπως τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και οι μύκητες) που παγιδεύεται σε αυτήν. Οι ερευνητές είχαν συστήσει στους μισούς εθελοντές να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο τρεις φορές την ημέρα. Στο τέλος των 60 ημερών, αυτοί οι εθελοντές είχαν προσβληθεί από 40% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Ακόμα όμως και όταν αρρώσταιναν, «οι γαργάρες καταπράυναν τα βρογχικά συμπτώματά τους», έγραψαν οι ερευνητές.

Αλατόνερο για την ιγμορίτιδα

Βράζετε 1 ποτήρι νερό για 2-3 λεπτά και όταν γίνει χλιαρό, προσθέτετε 1/2 κουταλιά αλάτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο ή μια σύριγγα από το φαρμακείο -χωρίς βελόνα- για να σταλάξετε 3-4 σταγόνες αλατόνερο στο κάθε ρουθούνι. Αφού αφήσετε να δράσει για 1 λεπτό πρέπει να φυσήξετε δυνατά, ένα ρουθούνι τη φορά. Αφού λοιπόν καθαρίσετε τις βλέννες, ξαναρίχνετε φυσιολογικό ορό ή αλατόνερο, σε κάθε ρουθούνι. Απαγορεύεται όμως να φυσήξετε τη μύτη σας. Αφήστε το προϊόν να δράσει.

 


Continue reading

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background