Από Μηχανής…

Written by on March 10, 2015

Ο Caleb (Domhnall Gleeson), είναι ένας 24χρονος προγραμματιστής στη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής του πλανήτη. Μέσω ενός διαγωνισμού κερδίζει μια εβδομάδα διακοπών στο απομονωμένο ορεινό καταφύγιο που διατηρεί ο εσωστρεφής πρόεδρος της εταιρίας (Oscar Isaac) στην Αλάσκα.

brain_concept_v009
Μόνο που όταν ο Caleb φτάσει εκεί θα καταλάβει πως ως “ανταπόδοση” της φιλοξενίας θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα πείραμα για την αξιολόγηση της πρώτης εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης… της Έιβα (Alicia Vikander), του πρώτου θηλυκού ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη!
Νομίζοντας πως πρόκειται για μια συναρπαστική επιστημονική δοκιμασία, ο Κέιλεμπ ξεκινά τις συνεντεύξεις με την Έιβα, οι οποίες όμως θα εξελιχτούν γρήγορα σε ένα περίπλοκο και ανεξέλεγκτο ψυχολογικό παιχνίδι.

Ένα πολύ ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη με την αλήθεια, το ψέμα, το ρεαλισμό και την ψευδαίσθηση να εναλλάσσονται μέσα από εικόνες, ιλιγγιώδεις ταχύτητες και ένα πολύ δυναμικό μοντάζ που κρατά το θεατή καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία σκηνή. Αντιπαραθέσεις στα όρια της ανθρώπινης συνείδησης, το τίμημα της τεχνολογικής προόδου και η διαρκής­ αντιπαράθεση των δύο φύλων για τη μεταξύ τους εξουσία, είναι τα θέματα που προσεγγίζει η ταινία.
Η Σουηδή Αλίσια Βικάντερ του «Έρωτα της Βασίλισσας» εντυπωσιάζει ως σέξι ανθρωποειδές, παίζοντας μόνο με το πρόσωπο και τη φωνή της.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Αλεξ Γκάρλαντ («The Beach», «Sunshine»).

Πρεμιέρα Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015.
Δείτε το trailer της ταινίας εδώ…


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background