Ας δώσουμε στο έντερο μας την φροντίδα που χρειάζεται..

Written by on February 20, 2014

Φυσικοπαθητική Θεραπευτική και Αντιμετώπιση της Δυσβίωσης του Εντέρου / Yeast Syndrome.

Στο έντερο βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το πεπτικό μας σύστημα περιέχει εκατομμύρια ευεργετικά βακτήρια (συχνά αναφέρονται ως εντερική χλωρίδα) τα οποία βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους. Αυτά τα βακτήρια λειτουργούν ως φυσική άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από μελέτες που δείχνουν ότι η μικροχλωρίδα του εντέρου μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος, τη χημεία του εγκεφάλου και ένα ευρύ φάσμα φαινομένων συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της συναισθηματικής συμπεριφοράς, της αντίληψης του πόνου και πώς ο οργανισμός μας ανταποκρίνεται στο στρες.

Στο πεπτικό μας σύστημα παράγονται περισσότερες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές απ’ ότι στον εγκέφαλο. Το έντερό μας δεν φροντίζει μοναχά για την πέψη και τον μεταβολισμό των τροφών, αλλά δείχνει να φροντίζει εξίσου για το μεταβολισμό και τη διαχείριση των συναισθημάτων μας.

Η διαταραχή της ισορροπίας της μικροβιακής χλωρίδας στο πεπτικό μας σύστημα προοδευτικά μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από προβλήματα στο δέρμα μας, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, καρδιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοσες καταστάσεις που επηρεάζουν το θυρεοειδή ή τις αρθρώσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), χρόνια κόπωση, δυσανεξία και αλλεργικές αντιδράσεις, ψυχικές διαταραχές όπως του αυτισμού, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Στο πρόγραμμα των ομιλητών του THERAPY PLANET FESTIVAL 2014, η Ματίνα Χρονοπούλου θα παρουσιάσει αυτή πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας της εντερικής χλωρίδας μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής, καθώς και την Φυσικοπαθητική, τη θαυμαστή επιστήμη της πρόληψης, για να απαλλαχθείτε από πολλά χρόνια προβλήματα υγείας.

Χρονοπούλου Ματίνα,

BSc., N.D., PhD. Εναλλακτική Ιατρική, Φυσικοπαθητική Θεραπευτική, Φυσική Διατροφολογία, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Βιοσυντονισμός, Επίσημη καθηγήτρια Φυσικοπαθητικής Θεραπευτικής του Βρετανικού Κολεγίου Warnborough College


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background