ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα Υπέροχο 3μερο στο Πήλιο – η πεζοπορία

Written by on February 10, 2015

Hike Away 150x125 Το Πήλιο είναι ένα καταπράσινο φυσικό φρούριο που δεσπόζει πάνω στον Βόλο. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένας ανεξάντλητος θησαυρός μύθων, θρύλων, ιστορίας και πολιτιστικής παράδοσης, κι ένας παράδεισος για τους εραστές της φύσης, τους φυσιοδίφες, αρχαιολόγους, ιστορικούς, και ανθρωπολόγους, καθώς για χιλιετίες το έχουν περπατήσει θεοί, ημίθεοι και κένταυροι, τιτάνες και γίγαντες, νύμφες και δρυάδες, βασιλιάδες, ήρωες και πολεμιστές.

Για όποιον επιθυμεί να γίνει ένας συγχρονος περιπατητής αύτου του τόπου, και να νιώσει τον παλμό των παλαιότερων εποχών, προτείνουμε μία στάση στην Τσαγκαράδα.

Ατελείωτες διαδρομές, μέσα σε ένα πυκνό δίκτυο πετρόχτιστων καλντεριμιών και ένα πλούσιο πεδίο με συνεχείς εναλλαγές τοπίου. Ρεματιές πνιγμένες στα πλατάνια, τις καστανιές, τις βελανιδιές ,τους κισσούς και τα λιόπουρνα. Αστικά τμήματα με παραδοσιακά αρχοντικά περιτριγυρισμένα από ορτανσίες, καμέλιες αλλά και καρυδιές, κερασιές, μηλιές και κάθε λογής καρποφόρο. Απόκρημνα μαγευτικά φαράγγια που καταλήγουν σε πανέμορφες παραλίες και ένα δάσος από καστανιές και οξιές στο ορεινό τμήμα της , με ένα ιδιαίτερο μικρο-κλίμα που θυμίζει τροπικό δάσος. Η προσφώνηση από τους φίλους της ως ”σμαράγδι του Πηλίου” δεν είναι υπερβολική και η ρήση των ντόπιων ”αν δεν την περπατήσεις, δεν θα την γνωρίσεις!”, ορίζεται από την ιδιαίτερη χωροταξία των τεσσάρων 4 συνοικιών που την αποτελούν.

Στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο BOTOX RADIO “Ένα υπέροχο 3μερο στο Πήλιο”, το HIKE AWAY, προσφέρει ένα περίπατο 3 ωρών περίπου για να γνωρίσετε την μαγεία του Ανατολικού Πηλίου.

Διαμονή στο ξενοδοχείο “Oδός Κενταύρων” και μετακίνηση με το νέο Renault Clio προσφορά της SiXT rent a car.

Πάρτε μέρος & ΚΕΡΔΙΣΤΕ! Κάντε LIKE στην σελίδα του BOTOX RADIO στο FB και πατήστε στην ανακοίνωση του διαγωνισμού..


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background