Η πολυτέλεια του μασάζ στην σύγχρονη εποχή

Written by on November 5, 2014

Από τα αρχαία χρόνια με τις μηδαμινές γνώσεις του ο άνθρωπος , (ακόμα και όταν ζούσε μέσα σε σπηλιές) σε κάθε του χτύπημα ρουτίνας ή και ακόμα από τις δουλειές της καθημερινότητας του, έτριβε το χτύπημα του ζεσταίνοντας το με την τριβή για να ανακουφίσει τον πόνο του ή τους κουρασμένους του μύες . Αργότερα , στην αρχαιότητα ακόμα, οι μαλάξεις και οι θεραπευτικές κινήσεις των άκρων , μπήκαν στους ναούς και στους χώρους όπου λάμβαναν χώρα θεραπείες και αποκαταστάσεις της υγείας των ενδιαφερομένων.

Μασαζ Ανατολη on BOTOX RADIO

Σε κείμενα των προγόνων μας , σε κάθε γωνιά της γης, αναφέρονται οι ευεργετικές επιδράσεις και η ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει το μασάζ στον άνθρωπο , στο σώμα του και στην ψυχή του την ίδια. Με την πάροδο των χρόνων ο κάθε λαός κράτησε και μετέφερε, παράλληλα, την τέχνη αυτή στην εποχή που ζούμε σήμερα.

Στην σύγχρονη εποχή του αυτοματισμού και των κακών επιρροών, του υπέρμετρου καταναλωτισμού, η θεραπευτική αυτή τέχνη, εμπορικοποιήθηκε και έγινε προνόμιο για τους ανθρώπους που η τσέπη τους δεν υπολόγιζε έξοδα και ταυτόχρονα χάνοντας την απόλαυση που λάμβανε η ψυχή τους κατά την διάρκεια της θεραπείας ακόμα και την χαρά των επόμενων ημερών. Αντικαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την πολυτέλεια μιας τέτοιας ευεργεσίας με την πολυτέλεια της υλικής ευχαρίστησης και μόνο.

Massage hand on BOTOX RADIOThai Masage on BOTOX RADIO

Ποιός δεν θα ήθελε να νιώσει το σώμα του την αγάπη ενός θεραπευτικού αγγίγματος ελευθερώνοντας την ψυχή του από διαχωριστικές και αδιέξοδες σκέψεις του μυαλού, ενώνοντας την ύπαρξη του με την ομορφιά της ζωής. Τα ωφέλη της θεραπευτικής μάλαξης είναι πολλά (ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, λαμπερό δέρμα, αυτοπεποίθηση κ.α.) και ορατά από την πρώτη στιγμή και ακόμα περισσότερο όσο συνεχίζουμε να δίνουμε το δώρο αυτό στον εαυτό μας.

Χωρίς να αγνοούμε την εργασία και την προσπάθεια του μασέρ ώς προς την ανταμοιβή του (κι αυτός ένας άνθρωπος είναι και πρέπει να ζήσει) το μασάζ είναι ωφέλιμο για την υγεία μας, σε όλα τα επίπεδα.

Ας χαρίσουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια που του αξίζει.

Γιώργος Μερτινός (μασέρ Ταϋλανδέζικης Θεραπευτικής Μάλαξης)


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background