Η ψυχή του αργεντίνικου tango στην καρδιά της Αθήνας!

Written by on May 28, 2015

Ο Sebastian Missè και η Andrea Reyero, ένα από τα σπουδαιότερα χορευτικά ζευγάρια του αργεντίνικου tango, επισκέφθηκε την Αθήνα για σεμινάρια και show, από τις 21 έως τις 25 Μαϊου… Ο Βotox Radio και το thnx.gr ήταν εκεί!!


Προσκεκλημένο της σχολής χορού του Κώστα Νικολαίδη, “Baile del Barrio” και των Ninos del barrio, το διάσημο ζευγάρι μέσα από την συνολική παρουσία του μετέδωσε την αίσθηση του αυθεντικού αργκεντίνικου τάνγκο! Εκτός από τα υπέροχα shows, που παρουσίασαν, παρέδωσαν σεμινάρια που ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, την αγάπη τους και την γνώση τους για αυτόν τον χορό, που δεν είναι μόνο χορός, αλλά φιλοσοφία ζωής!

Την Παρασκευή 22 Μαϊου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Malvazia Bar-Restaurant, στα πλαίσια της milonga Los Niños de Barrio. Ήταν ένα αξέχαστο show, που καθήλωσε τους καλεσμένους της milonga… Η ένταση, η ενέργεια, η ευγένεια και η δυναμική του τάνκγο άγγιξαν το απόγειο της έκφρασής τους!
Στο τέλος της παράστασης το ζευγάρι αποθεώθηκε από τον κόσμο, ο οποίος έμεινε και χόρεψε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τις μουσικές επιλογές του σταθερά εξαιρετικού dj Tryfon.

Η δεύτερη εμφάνιση των maestros έγινε την Κυριακή 24 Μαϊου στο Faust Bar-Theatre υπό την αιγίδα της μεσημεριανής Milonga Caprichosa*, σαν αποχαιρετιστήριος χορός και μάγεψε ξανά το κοινό. Με αυτή την ευχάριστη νότα ολοκληρώθηκε ένα τριήμερο γεμάτο tango, events και μαθήματα.

DSC_5495

 

Λίγα λόγια για το χορευτικό ζευγάρι…

H Andrea και ο Sebastian είναι πρέσβεις του αργεντίνικου tango, αναγνωρισμένοι χορευτές, χορογράφοι και δάσκαλοι. Εκφράζουν με πάθος, με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με καινοτομία ένα κομψό και συγκεκριμένο είδος χορού, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη δεξιοτεχνία.
Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ζευγάρια διεθνώς και θεωρούνται αυθεντικοί χορευτές και εκφραστές της κουλτούρας του tango, τόσο από τους παραδοσιακούς milongueros, όσο και από το γενικό κοινό.

Η Andrea ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία με παραδουσιακούς χορούς, μπαλέτο και tango, το οποίο και εν τέλει την κέρδισε και την ταξίδεψε σε Αργεντινή, ΗΠΑ, Ιταλία και Ισραήλ. Ο Sebastian κατάγεται από μια διάσημη οικογένεια αναγνωρισμένων χορευτών tango, με μεγάλη παράδοση, χορεύει από την παιδική του ηλικία και υπήρξε μαθητής των μεγαλύτερων maestros τάνγκο της Αργεντινής.

Η Andrea και ο Sebastian ανακάλυψαν την μαγεία του tango στις μιλόνγκες του Buenos Aires, ανάμεσα στους καλύτερους χορευτές της χρυσής εποχής του tango, οι οποίοι και τους μετέδωσαν την κληρονομιά του χορού.
Ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν σε πολλά φεστιβάλς, εμφανίζονται σε θεατρικά shows, τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες και μιλόνγκες με καλλιτέχνες όπως: Alberto Castillo, Roberto Goyeneche, Jorge Valdez, Osvaldo Rivo, Alberto Podesta, Virginia Luque, Nestor Fabian, Guillermo Fernandez, Raul Lavie, Hugo Marcel και Julio Iglesias και ορχήστρες όπως: Julian Plaza- Quinteto Pirincho de Oscar Bassil- Color Tango- José Colangelo- Maxime Vengerov και Ensemble Hyperion…

Ζώντας ακόμα στον απόηχο αυτών των ημερών, ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψη τους στη χώρα μας…εκτός κι αν ανήκετε στους τυχερούς που θα μπορέσουν να τους απολαύσουν σε κάποιες από τις εμφανίσεις τους στο Παρίσι…!

 

481145_816766611692635_6720107879246640540_n

 

*Λίγα λόγια για τις υπέροχες κυρίες της Milonga Caprichosa…

Τέσσερις γυναίκες, η Βάσια, η Μαργαρίτα, η Κωνσταντίνα και η Σόφη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την ιδέα που λέγεται Caprichosa.
Μεσημέρι Κυριακής προσκαλούν στην Milonga Caprichosa τον κόσμο του tango και όλους όσους θέλουν να τον γνωρίσουν, με σκοπό, να ενισχύσουν την έννοια της παραδοσιακής milonga, να ενώσουν όλους τους λάτρεις του αργεντίνικου χορού, έξω από ανταγωνισμούς και διαχωριστικές γραμμές και δίχως να εμπορευματοποιούν το tango.
Παλιά οι χορευτές χόρευαν καρδιά με καρδιά. Γιατί όχι και σήμερα! Αυτός είναι ο δρόμος που προσπαθεί να χαράξει στο Baile del Barrio ο δάσκαλός τους Κώστας Νικολαίδης και τον οποίο εντστερνίζονται και οι ίδιες…

 

 


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background