Η ψυχολογία που κρύβει ο πονοκέφαλος

Written by on April 16, 2015

ψυχολογια _πονοκεφαλος

Η ψυχολογία που κρύβει ο πονοκέφαλος

Κάθε μέλος του σώματός μας εκπροσωπεί μία περιοχή της ψυχής μας και μέσα από τις αντιδράσεις του στα εξωτερικά ερεθίσματα, εκφράζει αυτό που κρύβει το συναισθήμα μας.

Η ασθένεια είναι ο τρόπος που το σώμα, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος, ότι κάτι δεν είναι συμβατό με την εσωτερική μας φύση, ότι δεχόμαστε εξωτερικές πιέσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί το ειλικρινές μέρος της ψυχής μας. Η λογική, πολλές φορές μας οδηγεί σε λαθνασμένα μονοπάτια και σε επιλογές που θεωρούμε ότι είναι ορθές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ψυχή μας ειδοποιεί για το “λάθος” μέσα από τον πόνο του σώματος.  Χρησιμοποιούμε τεχνάσματα και γιατροσόφια που μας απαλύνουν τον πόνο. Ομως, η πραγματική θεραπεία έρχεται όταν ανακαλύψουμε την βαθύτερη αιτία της ύπαρξης του πόνου.

Ας δούμε τί αντιπροσωπεύει το κεφάλι και τί μήνυμα πρέπει να λάβουμε από τον πονοέφαλο.

“Κεφάλι – Συχνά αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, το νιώθουμε απλώς να πονάει από έναν ισχυρό πονοκέφαλο. Είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη, οπότε χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να κρυώσουν λίγο πριν πάρουμε αποφάσεις. Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει, το μήνυμα του σώματος είναι να πάψετε να συγκεντρώνετε τόσα πολλά μέσα σας. Απαλλαγείτε από την υπερβολική νοητική δραστηριότητα και σταματήστε να επιδιώκετε να καταλάβετε και να εξηγήσετε με το μυαλό τα πάντα. “ (πηγή αποσπάσματος proionta-tis-fisis.com)

Δείτε επίσης: Από που ξεκινά ο πονοκέφαλος; Κάντε την κατάλληλη άσκηση και απαλλαγείτε!
Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο με εύκολα ροφήματα και γρήγορα γιατροσόφια


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background