Θύμα χάκερ ο Λάκης Λαζόπουλος

Written by on September 1, 2014

Πριν λίγες ημέρες επικράτησε χαμός στο Internet μετά την διαρροή φωτογραφιών της Jennifer Lawrence και περίπου εκατό άλλων celebrities του Hollywood. Κάτι τέτοιο έμελλε να συμβεί και στην χώρα μας, αφού έπεσε θύμα χάκερ ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο παρουσιαστής του Αλ Τσαντίρι Νιουζ έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης, αφού χάκερ διέρρευσε προσωπικά δεδομένα του κινητού του σε ξένο λογαριασμό μέσω του iCloud.

Βρέθηκαν τα στοιχεία μου –ευτυχώς ένα μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών και ένα κομμάτι της ατζέντας μου- στον λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όταν ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και είδε τον τηλεφωνικό μου κατάλογο έμεινε έκπληκτος. Τότε, λοιπόν, είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ μέσω των δικηγόρων μου είχα έρθει σε επαφή με την Apple στην Ελλάδα και την Αμερική, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και συμπλήρωσε: Κάποιος μέσω iCloud πήρε όλα μου τα αρχεία και τα διοχέτευσε σε λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Και με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι “βρήκα τα τηλέφωνά σας και κάποιες φωτογραφίες. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είχε συμβεί. Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι αυτός ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και αντίκρισε τα δικά μου δεδομένα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι όλα είχαν κλαπεί μέσω iCloud και σήμερα αυτή η υπηρεσία έχει φύγει από μένα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτειά του, κινήθηκε νομικά προκειμένου να εξακριβώσει τι ακριβώς είχε συμβεί και ποιος έφερε την ευθύνη για την υποκλοπή των αυστηρά προσωπικών δεδομένων του: Μέσω των δικηγόρων μου ήρθα σε επαφή με την Apple Αμερικής και οι ίδιοι ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μάλιστα, όταν διαπιστώθηκε παραβίαση, έστειλαν κάποιους ανθρώπους στο σπίτι μου για να διερευνήσουν την υπόθεση. Άκρη δεν βρέθηκε, αλλά αυτό που εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι έγινε εδώ στην Ελλάδα. Η υπόθεση έκλεισε από την ώρα που εγώ διασφαλίστηκα και έκλεισα όλες τις πύλες εξόδου και κινδύνου. Όπως προέκυψε, δεν επρόκειτο περί σφάλματος της Apple, αλλά περί κακόβουλης επίθεσης σε μια προσπάθεια να πάρουν τα στοιχεία μου. Αυτά είναι συνήθη

 

Πηγή : www.peoplegreece.com


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background