Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία…

Written by on January 29, 2015

Σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ, η υποσχόμενη ευρωπαϊκή περιπέτεια Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία (La French) είναι μια ταινία βασισμένη σε αληθινές ιστορίες.

Η δράση τοποθετείται στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, όπου η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και βασικό προμηθευτή ηρωίνης προς τις ΗΠΑ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ 2

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο νεαρός δικαστικός Pierre Michel φθάνει στη Μασσαλία με την οικογένειά του. Η πόλη εκείνη την περίοδο θεωρείται ως η παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών και βασική πύλη αποστολής ηρωίνης στις ΗΠΑ.
Εκείνος έχει μόλις οριστεί υπεύθυνος για τις έρευνες κατά του “French Connection”, της μαφιόζικης οργάνωσης που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην πόλη και βρίσκεται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών.
Παρά τις προτροπές που δέχεται, εκείνος επιμένει να εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό κατά του “Tany” Zampa, του πανίσχυρου βαρόνου ναρκωτικών, που έχει την ευθύνη για την οργάνωση.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γάλλος ηθοποιός και ζεν πρεμιέ, Ζαν Ντιζαρντάν υποδύεται τον δικαστικό Πιερ Μισέλ, που εξαπολύει ένα εξαετές ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να καταφέρει να ξεσκεπάσει τη δράση του “French Connection”και του Τόνι Ζάμπα, του ισχυρού βαρόνου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ζιλ Λελούς.

Αυτό που σίγουρα βλέπουμε σε αυτή την αξιοπρεπή αστυνομική ταινία, είναι η σύγκρουση δύο ισάξιων αντιπάλων με διαφορετικούς ηθικούς κώδικες, από δύο ηθοποιούς που μας καθηλώνουν με τις ερμηνείες τους….Αν υπάρχει κάτι, που ίσως χαλάει λίγο τη συνταγή είναι η μεγάλη διάρκεια της ταινίας…

 

Από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ…


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background