Ο κύριος Χολμς

Written by on July 14, 2015

Το 1947, ο ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς, επιστρέφει από ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσες του.
Μόνη του συντροφιά, η χήρα οικονόμος του και ο πανέξυπνος μικρός γιος της.
Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας του υπόθεσης, πριν 20 χρόνια, που τον έκανε να παραιτηθεί.
Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης- πριν να είναι αργά…καθώς συνειδητοποιεί πια ότι του απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής, ενώ παράλληλα”βλέπει” την πνευματική του υγεία να φθίνει με ραγδαίους ρυθμούς.

Bασισμένη στο βιβλίο «A Slight Trick of the Mind» που κυκλοφόρησε ο Μιτς Κάλιν το 2005, η ταινία προσφέρει μια ενδιαφέρουσα πλοκή μυστηρίου κοντά στο απολαυστικό λογοτεχνικό πνεύμα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και επιτυγχάνει να εξερευνήσει διακριτικά την ιδέα τού να μεγαλώνεις αξιοπρεπώς, να αποχαιρετάς τον κόσμο νηφάλιος και πλήρης και να φιλιώνεις εν τέλει με το παρελθόν σου και τις αδυναμίες σου.

Οι περισσότεροι θεατές στον κόσμο γνωρίζουν το σκηνοθέτη Μπιλ Κόντον όχι ως τον σκηνοθέτη του οσκαρικού και ιδιαίτερα επικερδούς εμπορικά «Dreamgirls» (2006), αλλά ως τον άνθρωπο που ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη τα δυο τελευταία μέρη της δημοφιλέστατης κινηματογραφικής σειράς «Λυκόφως».
Ακόμα πιο λίγοι τον θυμούνται για το δραματικό «Kinsey» (2004) που γύρισε με τον Λίαμ Νίσον και ακόμα λιγότεροι, δυστυχώς, για το «Θεοί και Δαίμονες» του 1998, την καλύτερη ταινία του και βέβαια την αφορμή για την οποία ο σκηνοθέτης απέκτησε ευρύτερη απήχηση και αναγνώριση και στην οποία είχε συνεργαστεί με τον Ιαν ΜακΚέλλεν.
17 χρόνια αργότερα ηθοποιός και σκηνοθέτης συναντιούνται ξανά, δίνοντας μας μια ταινία γεμάτη ανθρωπιά και κατανόηση, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κυριαρχεί η εναλλαγή ανάμεσα στο χαμόγελο και τη συγκρατημένη συγκίνηση.
Περιττό να πω, ότι η επιλογή του σερ Ιαν ΜακΚέλλεν, ήταν η απόλυτη επιλογή! Ο 75χρονος ηθοποιός σημαδεύει την ταινία και δίνει μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της καριέρας του!

Από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, στους κινηματογράφους.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=IUqPIzJ5GMM”]

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background