Σουφραζέτες

Written by on February 18, 2016

Σκηνοθεσία : Σάρα Γκάβρον
Ηθοποιοί : Κάρει Μάλιγκαν, Μέριλ Στριπ, Έλενα Μποναμ Κάρτερ
Δράμα – 106 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Suffragette-Posters

Η Μοντ, μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου, ενεργοποιείται σταδιακά στον αγώνα των Σουφραζετών για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες και τα γενικότερα δικαιώματα των γυναικών στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της εποχής.
Η εμπλοκή της στο ακτιβιστικό κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με το συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι.
Η Μοντ καλείται γρήγορα να επιλέξει ανάμεσα στο δίκιο του αγώνα και στην οικογενειακή ασφάλεια…

Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα. Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα (τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους…).
Η Μοντ είναι μία από αυτές.
Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα εμπνεύσει πολλές γενιές γυναικών στην πορεία του.

Από γυναίκα σκηνοθέτιδα (Σάρα Γκάβρον) και γυναίκα σεναριογράφο (Άμπι Μόργκαν των «Shame» και «Η Σιδηρά Κυρία» ), η ταινία συνδυάζει στην πλοκή της πραγματικά πρόσωπα (Έμελιν Πάνκχερστ, Έμιλι Γουάιλντινγκ Ντέιβισον), αλλά και μυθοπλαστικούς χαρακτήρες, όπως αυτόν της πρωταγωνίστριας Μοντ.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=056FI2Pq9RY”]

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background