Το παραμύθι των παραμυθιών

Written by on November 19, 2015

Σκηνοθεσία & Σενάριο :Ματέο Γκαρόνε
Ηθοποιοί : Σάλμα Χάγιεκ, Βενσαν Κασελ, Τόμπι Τζόοουνς, Τζον Σ.Ράιλι, Σίρλει Χέντελσον
Περιπέτεια Φαντασίας ~ 134 λεπτά
Πρεμιέρα : Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

TaleofTalesHeader

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν τρεις σπουδαίες γειτονικές αυτόνομες αυτοκρατορίες, η κάθε μια κι ένα ξεχωριστό Βασίλειο. Τρία παραμύθια για ενηλίκους εξελίσσονται παράλληλα σε τρία φανταστικά βασίλεια.

image009Η πρώτη ιστορία εκτυλίσσεται στο βασίλειο του Selvascura, που μεταφράζεται από τα ιταλικά ως Σκοτεινό Δάσος και μιλάει για μια βασίλισσα που εύχεται απεγνωσμένα να αποκτήσει ένα παιδί και για να πετύχει τον σκοπό της ακολουθεί μια προφητεία, η οποία υπαγορεύει να φάει την καρδιά ενός θαλάσσιου δράκου, αφού μαγειρευτεί από μια παρθένα.

Η δεύτερη ιστορία μας μεταφέρει στο βασίλειο του Altomonte (Ψηλό Βουνό) και αφορά έναν βασιλιά και τον γιγάντιο ψύλλο που κρατάει κρυφά για κατοικίδιο.
Όταν ο ψύλλος πεθάνει, ο βασιλιάς ανακοινώνει πως θα δώσει τη μοναχοκόρη του σε όποιον καταφέρει να μαντέψει τι ζώο αντιστοιχεί στο δέρμα του νεκρού πλάσματος… Ο νικητής όμως, είναι κάποιος, που καμία γυναίκα (όποιας ηλικίας) δεν θα ήθελε να είναι μαζί του και κάπου εδώ αρχίζει μια απίστευτη αιματηρή περιπέτεια, που θα αλλάξει για πάντα τη γλυκιά και αρχικά κωμική βασιλοπούλα.

image012

Η τρίτη ιστορία ακολουθεί τον λάγνο έρωτα ενός βασιλιά για τη μελωδική φωνή μιας γυναίκας, που δεν έχει αντικρίσει ποτέ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άσχημη γριά, η οποία θα προσπαθήσει μαζί με την επίσης ηλικιωμένη αδερφή της να εξαπατήσουν τον βασιλιά.
Βρισκόμαστε στο βασίλειο του Roccaforte (Ισχυρό Φρούριο), όπου όλα είναι πιθανά… ακόμα και μια άσχημα γριά να μεταμορφωθεί σε μια πεντάμορφη 19χρονη!

Περαστικές μάγισσες και μοιραίες νεράιδες, τρομακτικά τέρατα, δράκοι, αγγελιοφόροι του θανάτου και ακροβάτες συνθέτουν το φαντασιακό, οργασμικό σύμπαν του αριστοτέχνη Ματέο Γκαρόνε, δίνοντας ζωή στις περίφημες πολυδιαβασμένες ιστορίες του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε, που ενέπνευσαν τους αδελφούς Γκριμ.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=n2XJuO1A3cQ”]

Continue reading

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background