Το Πνεύμα του Κακού!

Written by on May 25, 2015

Ο θρυλικός κινηματογραφικός δημιουργός, Σαμ Ράιμι, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για ταινίες όπως το «Σπάιντερμαν» και «Η Κατάρα» αναλαμβάνει την παραγωγή και μαζί με τον σκηνοθέτη Τζιλ Κέναν, (του υποψήφιου για Όσκαρ «Monster House»), εκσυγχρονίζουν την κλασική κινηματογραφική ιστορία της οικογένειας Bowens, τα μέλη της οποίας βλέπουν το σπίτι τους να κατακλύζεται από σατανικές δυνάμεις…
Όταν οι τρομακτικές παρουσίες κλιμακώσουν τις επιθέσεις και καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν τη νεότερη κόρη των Bowens, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να καταφέρουν να την απελευθερώσουν, πριν αυτή εξαφανιστεί μια για πάντα…

DF_13268.CR2

Η κλασική ταινία τρόμου «Το Πνεύμα του Κακού», βασισμένη σε σενάριο του Στίβεν Σπίλμπεργκ, είχε κάνει πρεμιέρα το 1982, την ίδια χρονιά με το «Ε.Τ. ο Εξωγήινος».
Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Τόμπι Χούπερ («Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι»), όμως, οι «παρεμβάσεις» του Σπίλμπεργκ ήταν τόσο «έντονες», ώστε πολλοί αμφισβητούν ακόμα και σήμερα, ποιός ήταν πραγματικά ο σκηνοθέτης.

Αντίθετα με την ταινία του 1982, το νέο «Το Πνεύμα του Κακού» τοποθετείται σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από χρόνια οικονομικής κρίσης και την αποδόμηση του ιδεατού των αμερικανικών προαστίων…εγκαταλελειμμένα σπίτια, αφρόντιστες αυλές και κοινότητες που πασχίζουν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο…φωτογραφίζουν την παρακμή.
«Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσει κανείς τη μετακόμιση στα προάστια, αλλά σήμερα η λαμπερή τους επιφάνεια έχει φύγει, δίνοντας τη θέση της σε κάτι πολύ πιο πεζό και δυσοίωνο», σχολιάζει ο Κέναν. «Η οικογένεια Μπόουεν έχει προσπαθήσει να ζήσει την στερεοτυπική ζωή των προαστίων, αλλά απέτυχε και ξεκινά και πάλι, κάπως αβέβαια. Όταν προσθέσεις το υπερφυσικό στοιχείο, καθώς και την απαγωγή ενός παιδιού, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Η νέα ιστορία, εξάλλου, αφήνει να εννοηθεί ότι η υπερφυσική παρουσία στο σπίτι οφείλεται και στην αποξένωση μέσα στην ίδια την οικογένεια που την κάνει ευάλωτη στις κακόβουλες επιθέσεις των πνευμάτων.
Ο πατέρας (Σαμ Ρόκγουελ) αισθάνεται ότι η περηφάνια του έχει πληγεί από το γεγονός ότι δεν μπορεί πια να παράσχει την οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του, η σύζυγός του (Ρόζμαρι ΝτεΟυίτ) αντιλαμβάνεται με ανησυχία την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, ενώ τα παιδιά έχουν τις δικές τους, πολύ διαφορετικές αντιδράσεις σε όσα αρχίζουν να συμβαίνουν.
Η Μάντι, το μικρότερο κορίτσι της οικογένειας, νιώθει αμέσως σαν το σπίτι της χάρη στο νέο «φανταστικό» της φίλο, τον οποίο “βρίσκει” στην ντουλάπα.
Ο Γκρίφιν είναι ο ντροπαλός, εσωστρεφής γιος που δεν αντέχει το νέο του δωμάτιο, την απομονωμένη και τρομακτική σοφίτα.
Τέλος, η πρωτότοκη Κέντρα αγνοεί τους κινδύνους του σπιτιού, όντας απασχολημένη να εκφράζει το θυμό της για τη μετακόμιση που την παίρνει μακριά από τους φίλους της.
Όπως μαθαίνουν αργότερα, το σπίτι της οικογένειας έχει χτιστεί πάνω σε ένα νεκροταφείο, το οποίο έπρεπε να είχε μετακινηθεί πριν το χτίσιμο του σπιτιού. Αλλά παρόλο που οι ταφόπλακες όντως μετακινήθηκαν, τα ίδια τα σώματα έμειναν θαμμένα. Αυτό οδήγησε στον εγκλωβισμό των πνευμάτων σε μία ενδιάμεση διάσταση και τώρα τα πνεύματα αυτά χρειάζονται την Μάντι και την αθωότητά της για να τα οδηγήσει στην μετά θάνατον ζωή, όπου θα απελευθερωθούν.

Από την Πέμπτη 28 Μαϊου 2015 στους κινηματογράφους.

 

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=8u2KUpPNIf4″]

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background