1st Rock Aid Festival

Written by on August 1, 2013

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου οι Soundtruck, Skysent LU, Nylon Astra και Blues Revenge, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανεβαίνουν στην σκηνή του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας, σε μια blues/rock διαδρομή, με ένα κοινωνικό σκοπό… την Ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Νίκαιας.

Στην είσοδο μπαίνουμε δίνοντας απλά ένα κουτί φάρμακα … ένα κουτί που θα έχουμε αγοράσει γι’ αυτόν τον σκοπό, ή παίρνοντας κάποιο (που να είναι άθικτο) από το σπίτι μας…

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα που συμμετέχουν :

Soundtruck:

Οι Soundtruck δημιουργήθηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2008, αρχικά σαν μπάντα διασκευών παίζοντας τραγούδια των AC/DC, ZZ Top και Lynyrd Skynyrd, μεταξύ άλλων, σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές σε όλη τη χώρα. Σύντομα έγιναν σχετικά γνωστοί για το ξεχωριστό ύφος τους και την ενέργειά τους πάνω στη σκηνή. Μετά από μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεων, ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του δικού τους υλικού το Δεκέμβριο του 2010 στα NURV Studios στην Αθήνα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν περίπου 6 μήνες μετά με τον καλύτερο τρόπο: το mastering του δίσκου έγινε στα Sterling Sound Studios της Νέας Υόρκης από την απόλυτη αυθεντία του είδους (και πρόσφατα εκλιπόντα) George Marino, γνωστό για τη δουλειά του με μπάντες όπως οι AC/DC, οι Bon Jovi και οι Metallica.

Η επίσημη κυκλοφορία του δίσκου έγινε στις 18 Ιουνίου 2012, την ίδια μέρα που οι Soundtruck άνοιξαν τη συναυλία των θρυλικών Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές. Έκτοτε, πραγραμματίζουν τις επόμενες εμφανίσεις τους και δουλεύουν καινούριο υλικό για τον επόμενο δίσκο τους.

Οι Soundtruck είναι οι:

Νίκος Μελάς : Φωνητικά | Βασίλης Παναγόπουλος : Κιθάρα | Γιώργος ‘GB’ Μπούνταλης : Κιθάρα | Δημήτρης ‘Lykos’ Λυκάκης: Μπάσο | Άλεξ Παπαλεξίου : Drums.

 

Skysent LU:

Οι Skysent LU δημιουργήθηκαν το 2004 στην Αθήνα. Κινούνται γύρω από heavy metal και hard rock μονοπάτια, ενώ η φαντασία και το ανοιχτό μυαλό τους, τους βοηθά να είναι αυθεντικοί όταν συνθέτουν και εκρηκτικοί στις συναυλίες τους. To πρώτο album τους “2 Seconds Late” έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από περιοδικά και websites της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως τα Metal Hammer (GR), Powerplay (UK), Fireworks magazine (UK) και άλλα, ενώ κομμάτια του δίσκου έχουν αποτελέσει μέρη των cover cds περιοδικών όπως το Big cheese magazine (UK) και Fireworks magazine (UK) και των playlists ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας και του εξωτερικού.To νέο τους CD Single “Touch me Μο#herfu(k3r!” που βγήκε σε συνεργασία με την FM Records λίγους μήνες πριν, είναι μια συνέχεια του LP και περιλαμβάνει μια εξαιρετική διασκευή του γνωστού τραγουδιού των 80’s της Samantha Fox, καθώς επίσης τα “Punishment” σε acoustic version και “Loneliness of my heart” σε radio edit. Βρείτε το στα δισκοπωλεία και σε όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα!

Οι Skysent LU είναι οι:

Νώντας Εμμανουήλ : Φωνητικά | Κώστας Καραπέτσας : Κιθάρα | Χρήστος Σπυρόπουλος : Κιθάρα | Στέφανος Μαλλιαρός : Μπάσο | Αλέξανδρος Βαρσάνης : Drums.

 

Nylon Astra:

Οι NylonAstra σχηματίστηκαν πριν λίγα χρόνια στην Νίκαια. Το όνομά τους, κατά το ήμισυ, το πήραν από την φράση του OSCAR WILDE “όλοι ζούμε στον υπόνομο, μα κάποιοι απο μας κοιτάζουν τα άστρα”. Αφορμή για την έναρξη της συνεργασίας υπήρξε η αγάπη τους για το rock‘n’roll και την ποίηση. Τα θέματά τους πραγματεύονται την καθημερινή ζωή στην πόλη, μέσα από τη συλλογική τους μουσική αντίληψη.

Οι Nylon Astra είναι οι:

Τάκης Αϊβαλής : Φωνητικά | Γιάννης Ψαρράκης : Lead Κιθάρα | Νίκος Ψαρράκης : Ρυθμική Κιθάρα | Ορέστης Νικολαϊδης : Μπάσο | Γιώργος Κουρελής : Πιάνο, Keyboards | Τόνυ Μιχαλακόπουλος : Drums.

 

Blues Revenge:

Το καλοκαίρι του 2008 δημιουργούνται οι Blues Revenge, ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας όμως αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία και από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα. Οι Blues Revenge είναι ένα group που κινείται γύρω από το ηλεκτρικό blues του Chicago ως το jump blues της Δυτικής Ακτής και από το rock blues της Βρετανίας ως το jazz blues της Νέας Υόρκης.

Οι Blues Revenge είναι οι:

Ανδρέας Γκομόζιας : Φωνητικά, κιθάρα | Τάσος Δρίτσος : Μπάσο | Χρήστος Ανδριανός : Drums.

 

O BOTOX RADIO ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background