6 απίστευτα έθιμα από όλο τον κόσμο!

Written by on February 10, 2019

Ο πλανήτης μας είναι τεράστιος. Με διάφορες θρησκείες, διαφορετικούς πολιτισμούς και γενικά με τεράστιες διαφορές να χαρακτηρίζουν τη ζωή και τη φιλοσοφία του κάθε λαού.

Αυτό μας κάνει να θέλουμε να τον ανακαλύψουμε και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Να επισκεφτούμε όλες τις γωνιές του και να δούμε απο κοντά τις παραξενιές του.

Σε αυτήν εδώ τη λίστα, συγκεντρώσαμε 5 από τα πιο παράξενα  έθιμα, που διατηρούνται ακόμα στην εποχή μας.

1. Άλματα του διαβόλου

Έχει παράδοση και ιστορία 400 χρόνων και διεξάγεται σε μια επαρχία στη βόρεια Ισπανία, στο πλαίσιο των καθολικών εορτασμών, με την ονομασία της να είναι Το άλμα του Διαβόλου (El Salto Del Colacho). Στο έθιμο αυτό, μωρά μικρότερα του ενός έτους τοποθετούνται σε σειρές πάνω σε στρώματα και άνδρες, που έχουν ντυθεί διάβολοι, τρέχουν και πηδούν πάνω από τα μωρά, με το πλήθος να παρακολουθεί.

 

2. Τελετή ανδρισμού στον Αμαζόνιο

Για να θεωρηθούν ενήλικες στη φυλή Satere-Mawe του Αμαζονίου, τα αγόρια, φοράνε γάντια με μυρμήγκια! Αυτά τα μυρμήγκια τσιμπάνε και λέγεται ότι κάθε τσίμπημα έχει την αίσθηση ότι σε χτυπάει σφαίρα. Πρέπει να τα φορέσουν για 20 λεπτά χορεύοντας για να θεωρηθούν άντρες!

3. Αγώνας για μπύρα

Στη Φιλανδία γίνεται ένα από τα πιο διασκεδαστικά έθιμα παγκοσμίως, το Eukonkanto. Σε αυτό το έθιμο παίρνουν μέρος ζευγάρια, όπου όμως πρέπει ο άντρας να κάνει έναν αγώνα 250 μέτρων, έχοντας τη γυναίκα του στη πλάτη. Ο νικητής κερδίζει το βάρος της γυναίκας του σε μπύρα.

 

4. Τελετουργικό πένθους στη Νέα Γουινέα.

Στη Παπούα, υπάρχει μια φυλή αυτοχθόνων, οι  Dani, η οποία δείχνει το πένθος της βάφοντας τα πρόσωπα των μελών της με στάχτες. Δε σταματάει όμως εκεί! Το εντυπωσιακό είναι πως στη συνέχεια κόβουν ένα μέρος από τα δάχτυλα τους και το θάβουν με τα σώματα των νεκρών, ώστε να είναι μαζί και στην επόμενη ζωή…

5. Χορός με τους νεκρούς

Υπάρχει ένα φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε 7 χρόνια στη Μαδαγασκάρη και ονομάζεται Famadihana. Πρόκειται και πάλι για ένα τελετουργικό που σκοπό έχει να επιτύχει τη σύνδεση μεταξύ νεκρών και ζωντανών: οι ντόπιοι ξεθάβουν τα σώματα των αγαπημένων τους που έχουν πεθάνει, τα ξαναντύνουν με καινούργια ρούχα και χορεύουν και τραγουδούν κρατώντας τα σώματα επ’ ώμου.

6. Ανταλλαγή παιδιών για την ειρήνη!

Στη Νέα Γουινέα, μέχρι τη δεκαετία του ’60, πολλές φυλές Sawi ήταν κανιβαλιστικές. Για να κάνουν ωστόσο ειρήνη ανάμεσα στις διάφορες φυλές τους, οι Sawi αντάλλασσαν μεταξύ τους τα παιδιά τους. Όσο κάθε φυλή φρόντιζε το υιοθετημένο παιδί, η συνθήκη ειρήνης διατηρούνταν. Αυτά ήταν τα “παιδιά της ειρήνης”.

source: thnx.gr

Tagged as

Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background