Kingsman : Η μυστική υπηρεσία…

Written by on February 11, 2015

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης για να σώσει το συνεργάτη του, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο.
Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη…
KINGSMAN1 Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή.
Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο…
Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από την βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό αλητάκο μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του. Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman. Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα στις κλάσεις της, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες.
KINGSMAN2 Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς το νεαρό χαμίνι θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.
Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) – έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές, για όλους μας, συνέπειες.

Ο Matthew Vaughn («Kick-Ass», «X-Men: First Class») παίρνει στα χέρια του και διασκευάζει στο πανί, το κόμικ “The Secret Service” που δημιούργησαν οι Dave Gibbons και Mark Millar….ένα κόμικ που μπορεί να απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο σύγχρονο εφηβικό κοινό, μα ξέρει τι κάνει και πως το κάνει.
Χρησιμοποιεί τις αναφορές στην ποπ κουλτούρα κατά βούληση, γεμίζει με σχεδόν κάφρικο χιούμορ αρκετές από τις σεκάνς και όταν έρχεται η ώρα να πλέξει τη δράση, δεν την περιφρονεί καθόλου. Παίρνει στα σοβαρά τους χαρακτήρες και παραδίδει μια απολαυστική κατασκοπική παρωδία.

Τον Colin Firth (στον πρώτο του action hero ρόλο) πλαισιώνουν οι Samuel L. Jackson, Mark Strong, Sofia Boutella, Michael Caine και ο πρωτοεμφανιζόμενος πιτσιρικάς Taron Egerton.

 
Πρεμιέρα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ…


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background