Rockwave Festival – Συνέντευξη Τύπου

Written by on July 3, 2014

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Rockwave Festival, έγινε στο νέο σπίτι της DiDi Music/Big Star Promotion, στο Stage Volume 1…!!! Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του festival, ο Μr.Rockwave Νίκος Λώρης και ο Μάκης Μηλάτος, μας έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία του πασίγνωστου Festival… Δεν παρέλειψαν και οι δυο τους να αναφερθούν στις δυσκολίες και στα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο του μοναδικού παγκοσμίου μουσικού φεστιβαλ, που γίνεται στη χώρα μας, φτάνοντας μέχρι την πρόσφατη και αδικαιολόγητη κράτηση του Νίκου Λώρη στα κρατητήρια για κάποιες ώρες, ύστερα από όλα όσα έγιναν στη συναυλία των Manu Chao στη Θεσσαλονίκη…

Σημασία έδωσαν οι ομιλήτες σε αυτό που ορίζει ένα Festival, που δεν είναι τόσο το ποιοί καλλιτέχνες παίρνουν μέρος σε αυτό, όσο η ίδια η σημασία του festival, που λειτουργεί ως τόπος και αφορμή -αν θέλετε- συνάντησης ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και τρόπο σκέψης, μα πάνω απ’ όλα ένα festival είναι μια μεγάλη μουσική γιορτή…. Δείτε για παράδειγμα το Glastonbury –τόνισε ο Μάκης Μηλάτος– Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν καν ανακοινωθούν οι συμμετοχές. Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει αυτή η νοοτροπία και στην Ελλάδα….

Από το 1996 που ξεκίνησε το Rockwave μέχρι σήμερα…έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες μουσικόφιλους να δουν live μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες!

19 ετών λοιπόν το Rockwave και επειδή η μουσική είναι δώρο, η Didi Music δίνει την δυνατότητα σε όλα τα νέα παιδιά που γεννήθηκαν κατά την διάρκεια του 1ου Rockwave, που τότε ονομαζόταν Rock of Gods και είχε γίνει στο λιμάνι του Πειραιά, να παρακολουθήσουν δωρεάν το φετινό festival, που θα είναι πιο πολυσυλλεκτικό από ποτέ, συνδυάζοντας τη rock με τη hip hop μουσική, την έντεχνη σκηνή καθώς και τους χορευτικούς ρυθμούς!!!!

Ο Νίκος Λώρης ανέφερε επιπλέον ότι όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής στα οποία απευθύνθηκε και για το φετινό Rockwave, είχαν υπερβολικές απαιτήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα ελληνική οικονομική πραγματικότητα… Έχει αποδειχθεί ότι η αγοραστική ικανότητα του Έλληνα μουσικόφιλου, φτάνει ως τα 20€. Για παράδειγμα, πέρσι εκδώσαμε 4.000 εισιτήρια των 18€ για τη συναυλία του Roger Waters, σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη. Από τις 3 τα ξημερώματα της πρώτης μέρας διάθεσης, δημιουργήθηκε ουρά μέχρι τα Προπύλαια. Μόλις τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, ο κόσμος δεν είχε επιπλέον 10€ να δώσει για τη συναυλία.

Αναφορικά με τα εισιτήρια του φετινού Rockwave Festival, τονίστηκε ότι δεν θα υπάρχει διαχωρισμός θέσεων και η είσοδος του κοινού θα είναι ενιαία, ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα, ανακοινώθηκε ότι ως επί το πλείστον θα υπάρχουν ταυτόχρονες συναυλίες και στις δύο σκηνές του TerraVibe.

Και ο Νίκος Λώρης και ο Μάκης Μηλάτος σχολίασαν τη νοοτροπία μέρους του κοινού να πηγαίνει στις συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών μόνο και μόνο για να ακούσει παλιά τραγούδια, αυτά που ενδεχομένως τους καθιέρωσαν, ή έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες….εκφράζοντας δυσαρέσκεια όταν ο καλιτέχνης παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά!

Έτσι έγινε και στην πρόσφατη συναυλία του Bob Dylan, που πλαισιωνόταν από μια εξαιρετική μπάντα. Ένας καινούργιος δίσκος, είναι για τον καλλιτέχνη το νεογέννητο παιδί του. Άρα, είναι απόλυτα κατανοητό να θέλει να παρουσιάσει αυτά τα κομμάτια στο κοινό. Ο καλλιτέχνης παίζει για τον εαυτό του και για τους fans του. Αν πηγαίνει σε μια συναυλία για να ακούσεις μόνο τα τραγούδια που ξέρεις, τότε είσαι τουρίστας, είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Μηλάτος.

Με τη σειρά του και εκπροσωπώντας τη hip hop σκηνή του φετινού Φεστιβάλ, πήρε τον λόγο ο B.D.Foxmoor, ηγέτης των Active Member, ο οποίος καθόταν πλαισιωμένος από τους Noova Groova (Stab & DJ K), καθώς και τον Βέβηλο των Βαβυλώνα: Όλα αυτά τα χρόνια έχω γκρινιάξει κι εγώ, και έχουν γκρινιάξει και για μένα. Μπορεί να μοιάζει κάπως περίεργη αυτή η συνύπαρξη στο επερχόμενο Φεστιβάλ, με ανθρώπους από άλλους καλλιτεχνικούς χώρους, όμως αυτό που ξέρω, είναι πως όταν έρχεται η στιγμή της μουσικής, όλα ξεπερνιούνται με έναν μαγικό τρόπο. Αυτό το Rockwave, θα αναγκάσει τους διοργανωτές των μεγάλων φεστιβάλ, να συμπεριλαμβάνουν εφεξής και τη hip hop σκηνή στο πρόγραμμά τους.

Κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου η οικοδέσποινα Δήμητρα Μαντζούκα, προχώρησε σε ένα τηλεφώνημα – έκπληξη…. σε μια επικοινωνία με τον σπουδαίο Eric Burdon, που από χτες βρίσκεται σε ξενοδοχείο της Κηφισιάς και ο οποίος δήλωσε για τη συμμετοχή του στο φετινό Rockwave: Ανυπομονώ για αυτή τη βραδιά, καθώς είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ. Ο κόσμος να περιμένει πολλή και καλή μουσική, από όλη τη δισκογραφία μου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες και περιμένουμε από το κοινό να είναι ακόμα πιο…τρελό..!!

Δεν θα μπορούσα κλείνοντας να μην αναφερθώ και σε μία πρόταση του Μάκη Μηλάτου για ένα Greekwave Festival, όπου θα συμμετέχουν ονόματα αποκλειστικά από την ελληνική ροκ σκηνή… Η πρόταση αυτή μοιάζει να βρήκε τον Νίκο Λώρη κάτι παραπάνω από σύμφωνο, αφού ακούστηκε να λέει… πρότεινέ μου ημερομηνίες για το 2015!…!!

Εμείς πάντως στον BOTOX RADIO, ανεξαρτήτως από το αν μιλάμε για Rockwave ή Greekwave….. ξέρουμε ότι η Μούσικη είναι Μία και δεν έχει σύνορα, δεν έχει είδος, δεν έχει εποχή…. Η Μουσική είναι ένα όνειρο…. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ένα… Dreamwave που μας παρασέρνει όλους σε κόσμους μοναδικά ιδανικούς!!

 


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background