ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΗΒΕΤΙΑΝΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ 21-23/10/2014

Written by on October 20, 2014

Οι ρίζες της Θιβετάνικης Βουδιστικής παράδοσης ξεκινούν στην Ινδία, στα 500 π.Χ. με τις διδασκαλίες του Βούδα Σακυαμούνι. Για αιώνες οι διδασκαλίες και οι μέθοδοι που δίδαξε ασκούνται και πραγματώνονται από αμέτρητους γιόγκι και γιογκίνι και μεταδίδονται στους επόμενους, οδηγώντας έτσι στο τέλος της κατάστασης του “ανικανοποίητου” και τη δυστυχία της διαρκούς “έλλειψης” αμέτρητες αισθανόμενες υπάρξεις.

Περίπου το 750 μ.Χ. οι διδασκαλίες μεταλαμπαδεύονται αυτούσιες στο Θιβέτ κυρίως μέσω της φωτισμένης δραστηριότητας του Γκούρου Παντμασάμπαβα, του δεύτερου Βούδα όπως ονομάζεται. Η Βουδιστική παράδοση αγκαλιάζεται και ριζώνει βαθιά στον Θιβετάνικο λαό μέσα από τις ακούραστες προσπάθειες των πρώτων Δασκάλων και μαθητών.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Βουδιστικός δρόμος συνεχίζεται χωρίς να έχει διακοπεί ή παρακμάσει, από γενιά σε γενιά ασκητών και ασκητριών.

Η Τζέτσουν Κάντρο Ρίνποτσε ανήκει στην αδιάσπαστη αυτή γενεαλογία.

Γεννημένη στην οικογένεια ενός από τους μεγαλύτερους Δασκάλους της προηγούμενης γενιάς και πνευματικής κεφαλής της σπουδαιότατης παράδοσης του Μιντρολλίνγκ, από μικρή ηλικία αναγνωρίστηκε σαν μια πολύ ιδιαίτερη και εξέχουσα ύπαρξη από τους μεγαλύτερους Δασκάλους εκείνης της εποχής, όπως ο 16ος Κάρμαπα και ο Ντίλγκο Κυέντσε Ρίνποτσε. Έλαβε όλη την παραδοσιακή μόρφωση και εκπαίδευση, κύρια στο μοναστήρι του Μιντρολλίνγκ, και τις πλήρεις μεταδόσεις τόσο από τον πατέρα της, όσο και από πολλούς άλλους μεγάλους Δασκάλους. Παράλληλα φοίτησε σε δυτικού τύπου σχολείο, όπου διδάχθηκε και την αγγλική γλώσσα.

Περίπου στα 1990 ξεκινά την ακούραστη δραστηριότητά της στη Δύση, διδάσκοντας και καθοδηγώντας Δυτικούς μαθητές και μαθήτριες και γίνεται μια από τις σπουδαιότερες μορφές στη σύγχρονη εποχή, κυρίως λόγω του εξαιρετικού και άμεσου τρόπου εξήγησης και μετάδοσης των Διδασκαλιών, ώστε ο πνευματικός δρόμος να είναι απόλυτα κατανοητός και ο σύγχρονος άνθρωπος να γνωρίζει τι να υιοθετήσει ώστε να εξελιχθεί στην τελειότητα που φέρει εκ φύσεως.

Επισκέφτηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 1993 και μετά ξεκίνησε να έρχεται από το 2003 κάθε χρόνο δίνοντας πολύτιμες διδασκαλίες με εξαιρετικά ευρύ πνεύμα.

Έτσι και φέτος θα έχουμε την καλοτυχία να βρεθεί κοντά μας για ένα τριήμερο διδασκαλιών και συμβουλών, ένα τριήμερο πνευματικής ανάτασης.

Αυτή τη χρόνια η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο “Σημείο Επαφής“, Πλειάδων 93, Νέα Κηφισιά

Το πρόγραμμα θα γίνεται 5 – 9 μ μ. Θα γίνονται διδασκαλίες, διάλειμμα, συζήτηση και ερωτήσεις/απαντήσεις.

Παρακαλούμε η προσέλευση να διατηρηθεί μεταξύ 4.30 – 4.45 μ μ ώστε να μην διακόπτεται η ροή των διδασκαλιών.

Θα είναι μεγάλη χαρά να βρεθούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε το σημαντικό αυτό γεγονός!


Back to the website
BACK TO WEBSITE
Current track

Title

Artist

Background